A legkedvezőbb jegyet keresed?

Egyiptom Siwa város

Repülőjegy Egyiptom Siwa város


Siwa, egy apró kisváros Egyiptomban, egy rejtélyes és varázslatos övezetet kínál a turistáknak. Az övezet híres homokdűnéiről, kultikus épületeiről, kőből készült templomairól és kámforfákjáról. Siwa elhelyezkedése, Kairó és a Szahara sivatag között található, amely azt jelenti, hogy az utazók kétféle környezetet élhetnek meg az élményeik során. Azonban, mielőtt elindulunk felfedezni ezt a festői várost, az első intézkedésünk, hogy foglaljunk repülőjegyet.

Siwa környékén Aeroportok:
A repülőút Siwa városába a legközelebbi nemzetközi repülőtéren keresztül elérhető, és ez a Marsa Matrouh Airport. A repülőtér kb. 285 km-re található Siwa városától. Más lehetőség, hogy a közelben található Alexandriába repül, amely kb. 612 km-re fekszik.

A repülőjegy árak:
A repülőjegy ára jelentősen változhat az utazás szezonjától és a foglalás időpontjától függően. Az árak változékonyak és a légitársaságok repertoárjától is függn, de általában az egyik legkedvezőbb ár a Ryanair légitársaság repülőjegye. Az árak körülbelül 50-100 euró között változnak, és általában 2-3 hónappal az utazás időpontja előtt érdemes lefoglalni repülőjegyünket.

Légitársaságok:
A Ryanair a legnépszerűbb légitársaság, amely ezt a célállomást kiszolgálja. De vannak néhány közép- és nagy légitársaságok is, mint a EgyptAir és a Turkish Airlines.

Utazási tippjek:

1. Lefoglalni a repülőjegyet előre egy olcsóbb árért.
2. Az Alexadira-i repülőtérenen érdemes bérelniű autó magunkhoz, vagy egyenlőre a siwai szállásadónktól kérni közvetlen repülőtéri transzfer szolgáltatását.
3. Érkezés után javasoljuk a siwai kultúrátakon túl bemutatkozni környékbeli látványosságokkal.
4. Látogasson el Siwa oázisába, amely a sivatagi homokdűnék felett fekszik, a helyi kultúrára és épületekre gyönyörú elmélkedésben is részt vehetünk.
5. A korai reggeli és az esti órákban a legjobbak Siwához tartozó környeki táj kirándulásaira
6. Ha szeretnénk elrejteni a város zaját és hangját, akkor érdemes meglátrogni, hogy a környező városokban hol találhatók virágzó tájak, például Alexandria városában vagy a sivatagban.

Ha megvásárolta a repülőjegyét Siwába, akkor élvezheti az árnyékot, a történelmet és a szokatlan ételekkel teli gasztronómiát, hogy megfűszerezze az utazását. Ne hagyja ki Siwa város egyetlen lehetőségét az időtlen út megtelepedésére és megtapasztalni a kultúrát, amely három ezer évre nyúlik vissza.


Időjárás Egyiptom Siwa város


Az időjárásról Egyiptomban elmondható, hogy általában meleg, száraz és napos. Az ország számos területe kivétel nélkül meleg időjárással rendelkezik, azonban a Siwa város különleges helyzetben van. A Siwa város a Siwa-oázisban található, amely az egyik legnagyobb oázis Egyiptomban. Az oázis északi részén található, és a város lakóinak száma mintegy 25 000 főre tehető.

A Siwa városban általában enyhe éghajlatot tapasztalhatunk, és az éghajlat főként a szárazságon és a hőmérsékleten alapul. Az oázisban található számos forrás és tavak könnyítik az éghajlati viszonyokat. A város sok természeti szépséggel rendelkezik, és a kivételes szépség a helyi növényzetnek köszönhető.

A Siwa város hőmérséklete az év folyamán változó, és télen az időjárási viszonyok enyhébbek. A téli hónapok hőmérséklete általában 5-20 Celsius fok közötti, míg a nyári hónapok hőmérséklete 30-40 Celsius fok között van. A nyári hónapok korlátozzák a tevékenységeket, és a város lakói és látogatói az oázis forrásai és tavai körül keresnek hűvösebb helyeket.

Azonban az év másik részében az időjárási viszonyok sokkal kedvezőbbek és vonzóbbak a turisták számára. A Siwa városban az év nagy részében csodálatos naplementéket élvezhetünk, és a helyi növényzet is gyönyörű látványt nyújt. A város közelében található helyek, mint például a Siwa-fennsík, a Címer-hegy vagy a Muntar-hegy igazi kihívást jelentenek a turisták számára.

A Siwa város éghajlata jellemzően egész évben forró és száraz, habár a téli hónapokban jelentősen enyhébbek az időjárási viszonyok. A városon és az oázisban több étterem, szálloda és reklámozó látnivaló található, amelyek a turisták számára kiváló szórakozást nyújtanak. Összességében, a Siwa város élvezetes időjárással és látnivalókkal rendelkezik az év minden szakaszában. A meleg éghajlat és a felejthetetlen természeti szépségek miatt a Siwa város mindenképpen érdemes meglátogatni.


Ünnep Egyiptom Siwa város


Egyiptom sok csodás városa közül talán egyik legkevésbé ismert és látogatott Siwa. Az oázisváros a nyugalom és a feltöltődés helyszíne, ahol a természet ereje és az évezredes kultúra találkozik.

Siwa városát körülöleli a sivatag, amelynek hőmérséklete a nyári hónapokban is 50 fokra is emelkedhet. Azonban a fürdőzés szerelmeseinek sem kell aggódniuk, ugyanis Siwa oázis vizének hőmérséklete az év minden napján 28-30 fok között marad.

Az oázisban található medencek közül talán a legismertebb a Cleopatra forrás, amelyet a legendák szerint maga Kleopátra is gyakran látogatott. A forrás vizének csodás hatása van a testre és a lélekre egyaránt, nem véletlen, hogy a helyiek szerint aki egyszer megmártózik benne, az biztosan visszatér Siwába.

Siwa városa sok-sok évezredes történelmének merítkezési helye. Az oázisban található szerkuh és Amun Templom az ókori Egyiptom legfontosabb imahelyei közé tartozott. Az Amun Templom a mai napig megtekinthető, és a helyi lakosok nagy becsben tartják.

A helyi vendégszeretet és a hagyományos ételek is megérnek egy utazást Siwa városába. A beduin emberek az évezredek során elsajátították a sivatagban való élet minden fortélyát, és erre alapozva kínálnak kiváló ételeket is. Az egyik legismertebb helyi fogás az imam balldi nevű zöldségregény, amelyet a helyi fűszerek és olajok tesznek igazán különlegessé.

Az oázis környéke számos lehetőséget kínál a természetkedvelőknek is. A sivatagban megbúvó természeti remekek, a homokdűnék és a környékbeli erdők vadon élő állat- és növényvilága egész éven át élményt nyújt a kirándulóknak.

Siwa városa egy olyan hely, amelyet érdemes felkeresni bárkinek, aki szeretne elrugaszkodni a modern világ zajától és felgyűlt stresszétől, és feltöltődni a természet erejével, valamint betekintést nyerni egy olyan kultúrába, amely az évezredek során sokat tanított az embereknek a tiszta élet egyszerűségéről.


Szállás Egyiptom Siwa város


Egyiptom híres turisztikai célpontjai között a Siwa város is kiemelkedő helyet foglal el. Ez a város a Western Desert Region egyik oázisai közé tartozik, és nagyszerű úti cél mindenki számára, aki vágyik egy kis nyugalomra, emellett szeretne egy kis kultúrát megismerni.

A szállási lehetőségek széles körét kínálják a látogatóknak. Az oázisban található szállodák és panziók gyakran hagyományos építészeti stílusban épültek, és a hagyományokat követve berendezették őket, így észrevehessük az autentikus életformákat is. A szállodák szintén modern kényelmet kínálnak, mint például a légkondicionálás és WIFI, így mindenki megtalálja a neki megfelelő szállást.

A város egyik legismertebb szállója a Adrère Amellal Lodge amely egy lenyűgöző autentikus épületben található, különféle tevékenységek keretében kínálva a látványosságokat. A szálloda környezete ideális azok számára, akik fel szeretnék fedezni az ökológiai életmódot és élvezni a természet közelségét.

A Siwa oázisban nagyon sok lehetőség van a tradicionális vacsorára, melyeken pörkölt bárányhúst, édes süteményeket és friss gyümölcsöket kínálnak. Ezek a vacsorák nagyszerű lehetőséget nyújtanak a vendégeknek, hogy megkóstolják az autentikus ízeket és élvezhessék a helyi kultúrát.

A városban való kikapcsolódás legjobb módja a Siwa Spa, mely egy új és rendezett wellness-központ, ahol a vendégek élvezhetik a jacuzzit, a szaunát és a masszázsokat. A hely nem csak azok számára ideális, akik szeretik az aktív kikapcsolódást, hanem azok számára is, akik szeretnék a nyugalmat és a pihenést.

Az üzletekben és bazárokban sokféle ajándék, ékszerek, ruházat és helyi termékek találhatóak, így érdemes betérni az út során, hogy néhány jól kiválasztott emléket vigyen haza.

Összességében a Siwa város egy zajmentes, tradicionális hely ahol a látogatók élvezhetik a természet közelségét, a helyi kultúra megismerését és az autentikus egyiptomi ételeket. A szálláslehetőségek széles skáláját kínálják, így az egyszemélyes turistától kezdve a családokig mindenki megtalálja a neki megfelelő szállást. Ha szeretne egy új és érdekes úti célt, akkor visszanézése a Siwa városba egy élethosszig tartó élmény lehet!


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Siwa város


1. Miért érdemes Siwában nyaralni?
Siwa város egy érintetlen oázis Egyiptomban, mely híres a forrásainak és a helyi kultúrájának. Az oázis számos természeti szépséggel büszkélkedhet, így a homokdűnékkel, a kék lagúnával és a hatalmas sziklákkal.

2. Hol található Siwa város?
Siwa város az Egyiptom nyugati részén található, a határhoz legközelebbi oázis. Az Alexandriától kb. 600 km-re nyugatra fekszik.

3. Milyen időjárás várható Siwa városban?
Siwa városban trópusi sivatagi éghajlat van. Az év nagy részében nagyon meleg van, azonban a november és február közötti időszakban a hőmérséklet csökken. A nap általában egész évben süt.

4. Milyen szálláslehetőségek állnak rendelkezésre Siwa városban?
Siwa városban több szálloda és kemping található. Az oázis a vidéki turizmus egyik központjának számít.

5. Hogyan lehet eljutni Siwa városba?
Siwa városba legkönnyebben autóval lehet eljutni. Az oázis azonban nem rendelkezik vasúti kapcsolattal, és a repülőjáratok száma is korlátozott. Ha valaki nem kíván autóval utazni, akkor minibuszok és buszok is közlekednek a városba.

6. Milyen étel- és üdítőválaszték áll rendelkezésre Siwa városban?
Siwa városban található éttermek nagyrészt hagyományos egyiptomi ételeket és italokat kínálnak. Az üdítőválaszték is-hasonlóan az ételekhez-korlátozott.

7. Milyen turisztikai látnivalók találhatók Siwa városban?
Siwa városban több nevezetesség is található, köztük a Sulaiman Fort, a Shali városrom, a Cleopatra Bath és a Dakrour Mountains.

8. Milyen kalandturisztikai lehetőségek állnak rendelkezésre Siwa városban?
Siwa városban többféle kaland- és szórakoztató programon is részt lehet venni. Az oázis nagyon népszerű hely a homokdűnéken történő sziklamászásra és a sivatagi túrákra.

9. Milyen vásárlási lehetőségek vannak Siwa városban?
Siwa városban lehetőség van helyi kézműves termékek beszerzésére, mint például a hagyományos kézzel festett üvegképek, valamint helyi élelmiszerek.

10. Mire kell figyelni Siwa városban tartózkodás során?
Siwa városban, mint minden más külföldi utazás során is, javasolt az óvatosság és a figyelem. Az oázis környékének kultúráját és szokásait érdemes előzetesen megismerni, és tiszteletben tartani azokat. Az ivóvíz fogyasztására csapvízként nem javasolt, inkább palackozott víz beszerzése ajánlott.


Tízezrek elégedett ügyfelek

A legnagyobb online repülőjegy-kínálat

A legalacsonyabb ár záruka

Kedvezményes repülőjegyek

Minden olcsó repülőjegy a világ minden tájára egy helyen.

Repülőjegyek megtalálása